Linkovi

Bela kuća hvali Bajdena


Američki potpredsednik Džo Bajden možda će se uključiti u predsedničku trku 2016.
Američki potpredsednik Džo Bajden možda će se uključiti u predsedničku trku 2016.

Američki potpredsednik Džo Bajden je ranije ove godine rekao da će do septembra doneti odluku o ulasku u trku za predsedničke izbore 2016. Istovremeno, Hilari Klinton je suočena sa teškim pitanjima povodom upotrebe privatnog imejl servera tokom mandata na položaju državne sekretarke.

“Predsednik je rekao da je odluka od pre sedam godina da izabere Džoa Bajdena za svog potpredsednika bila najpametnija politička odluka koju je ikada doneo u političkim okvirima i smatram da bi to trebalo da vam da izvestan uvid u predsednikov stav o sposobnosti Džoa Bajdena za najviši položaj u zemlji”, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Još jedan demokratski predsednički kandidat Berni Sanders smatra da bi Bajden bio oštar protivnik. Džo Bajden se dva puta ranije kandidao za predsednički položaj, ali je izgubio oba puta.

“Smatram da su dokazi prilično jasni odnosno da stičemo podršku dok ankete ukazuju da podrška Hilari Klinton donekle opada. Ali pred nama je dug put. Džo bi bio izvanredan protivnik. Nisam siguran kome bi to donelo političku dobit.”

Predsednik Barak Obama nije pružio otvorenu podršku svom eventualnom nasledniku i često je hvalio i Džoa Bajdena i Hilari Klinton.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest je rekao da bi Predsednik Obama mogao da pruži podršku nekom od pretendenata na demokratskim primarnim izborima, ali da će, u krajnjoj liniji, podržati izabranog kandidata Demokratske stranke.


XS
SM
MD
LG