petak, 18. april 2014

Aktuelno / Amerika

Država tuži Banku Amerike

Američka vlada pokrenula je sudski postupak protiv "Bank of America", tražeći više od milijarde dolara obeštećenja za navodnu prevaru u preprodaji kredita za kuće.

Veličina slova - +
Vesti Amerike
Američka vlada pokrenula je sudski postupak protiv "Bank of America", tražeći više od milijarde dolara obeštećenja za navodnu prevaru u preprodaji kredita za kuće.
 
Druga najveća banka u Sjedinjenim Državama je svojevremeno kupila kreditnu kompaniju „Kantrivajd“, koja je optužena za prodaju hiljada nepovoljnih kredita kreditno-finansijskim kompanijama "Feni Mej" i "Fredi Mek".

"Kantrivajd" je navodno bezobzirno i na brzinu davao brojne kredite za kuće, bez propisne provere da li oni koji traže zajam imaju stvarne šanse da vrate novac, da bi potom dala lažne garancije kompanijama „Fani Me“ i „Fredi Mek“ o kvalitetu tih kredita.

Federalni tužilac Prit Bharara je izjavio da je "Benk of Amerika" davala „užasno loše kredite i opteretila poreske obveznike računima“. Tokom finansijske krize, američka administracija je dala hitne pozajmice kompanijama „Fani Me“ i „Fredi Mek“ da bi ih spasla od stečaja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
17.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...