utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Država tuži Banku Amerike

Američka vlada pokrenula je sudski postupak protiv "Bank of America", tražeći više od milijarde dolara obeštećenja za navodnu prevaru u preprodaji kredita za kuće.

Vesti Amerike
Američka vlada pokrenula je sudski postupak protiv "Bank of America", tražeći više od milijarde dolara obeštećenja za navodnu prevaru u preprodaji kredita za kuće.
 
Druga najveća banka u Sjedinjenim Državama je svojevremeno kupila kreditnu kompaniju „Kantrivajd“, koja je optužena za prodaju hiljada nepovoljnih kredita kreditno-finansijskim kompanijama "Feni Mej" i "Fredi Mek".

"Kantrivajd" je navodno bezobzirno i na brzinu davao brojne kredite za kuće, bez propisne provere da li oni koji traže zajam imaju stvarne šanse da vrate novac, da bi potom dala lažne garancije kompanijama „Fani Me“ i „Fredi Mek“ o kvalitetu tih kredita.

Federalni tužilac Prit Bharara je izjavio da je "Benk of Amerika" davala „užasno loše kredite i opteretila poreske obveznike računima“. Tokom finansijske krize, američka administracija je dala hitne pozajmice kompanijama „Fani Me“ i „Fredi Mek“ da bi ih spasla od stečaja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE