utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Preko sto žrtava požara u Bangladešu

Nadležni u Bangladešu kažu da je vatra izbila noćas u prizemlju višespratne fabrike u predgrađu Dake

Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 životaPožar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
x
Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
Glas Amerike
Spasilačke ekipe u Bangladešu pokušavaju da izvuku tela žrtava požara u fabrici konfekcije, u kojoj je izgorelo najmanje 109 osoba, pretežno žena. Nadležni kažu da je vatra izbila noćas u prizemlju višespratne fabrike u predgrađu Dake.

Vatrogasci su satima pokušavali da savladaju požar, a mnoge radnice su ostale zatvorene na gornjim spratovima. Neke su poginule skačući sa viših etaža, u pokušaju da se spasu od vatre. Nadležni još ne znaju šta je izazvalo požar i istraga je u toku.

Direktor Centra za radničku solidarnost u Bangladešu, izjavio je za Frans pres, da je to najsmrtonosniji požar u istoriji industrije odeće u zemlji. U Bangladešu postoji oko četiri hiljade fabrika konfekcije u kojima se proizvodi odeća poznatih međunarodnih firmi. Zemlja od izvoza odeće zaradi oko 20 milijardi dolara godišnje.

U međuvremenu, stigla je i vest da je prilikom rušenja nosača na nadvožnjaku u izgradnji na jugoistou Bangldeša, poginulo najmanje 11 ljudi. Nosači su se srušili juče u lučkom gradu Čitagongu. Desetine ljudi se vode kao nestali.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE