četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Preko sto žrtava požara u Bangladešu

Nadležni u Bangladešu kažu da je vatra izbila noćas u prizemlju višespratne fabrike u predgrađu Dake

Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 životaPožar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
x
Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
Veličina slova - +
Glas Amerike
Spasilačke ekipe u Bangladešu pokušavaju da izvuku tela žrtava požara u fabrici konfekcije, u kojoj je izgorelo najmanje 109 osoba, pretežno žena. Nadležni kažu da je vatra izbila noćas u prizemlju višespratne fabrike u predgrađu Dake.

Vatrogasci su satima pokušavali da savladaju požar, a mnoge radnice su ostale zatvorene na gornjim spratovima. Neke su poginule skačući sa viših etaža, u pokušaju da se spasu od vatre. Nadležni još ne znaju šta je izazvalo požar i istraga je u toku.

Direktor Centra za radničku solidarnost u Bangladešu, izjavio je za Frans pres, da je to najsmrtonosniji požar u istoriji industrije odeće u zemlji. U Bangladešu postoji oko četiri hiljade fabrika konfekcije u kojima se proizvodi odeća poznatih međunarodnih firmi. Zemlja od izvoza odeće zaradi oko 20 milijardi dolara godišnje.

U međuvremenu, stigla je i vest da je prilikom rušenja nosača na nadvožnjaku u izgradnji na jugoistou Bangldeša, poginulo najmanje 11 ljudi. Nosači su se srušili juče u lučkom gradu Čitagongu. Desetine ljudi se vode kao nestali.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...