petak, 29. april 2016

Aktuelno / Amerika

Armstrongu oduzeta bronza iz Sidneja

Palom idolu američkog sporta, biciklisti Lensu Armstrongu, oduzeta je jedina olipmpijska medalja koju je osvojio u karijeri.

Glas Amerike
Palom idolu američkog sporta, biciklisti Lensu Armstrongu, oduzeta je jedina olipmpijska medalja koju je osvojio u karijeri.

Zvaničnici Medjunarodnog olimpijskog komiteta uputili su sinoć pismo Armstrongu pozivajući ga da vrati bronzanu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Komitet je načinio taj potez dok se američka TV voditeljka Opra Vinfri sprema da emituje intervju u kojem, kako je najavljeno, Armstrong priznaje da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva.  Intervju će biti emitovan večeras na Oprinoj kablovskoj TV mreži OWN.

Lensu Armstrongu je, prošlog avgusta, oduzeto svih sedam pobeda na Tur de Fransu - ostvarenih u sedam uzastopnih godina - kada je Američka anti-doping agencija saopštila da ima dokaze o njegovom učešću u kompleksnom programu dopingovanja. 41-godišnji sportista, koji je pobedio rak, dugo je poricao dopingovanje, iako su ga godinama pratile uporne glasine o tome.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: Boža iz: Velika Plana
18.01.2013 12:27
Nije u redu da sportisti koriste doping sredstva!!! Ali, da li je u redu da se o tome mnogo godina ćuti i sad se neko setio da ne može mirno da spava pa hajde da oduzmemo titule... Ha ha ha OPET neko hoće da glumi poštenjačinu a javna je tajna da više od 90 procenata sportista koristi nedozvoljena sredstva i da u tome učestvuju čitave mašinerije stručnjaka!!! Kako god, ne treba oduzeti titulu sportisti već KAZNITI noe koji su mu davali ta i takva sredstva!!!

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE