sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Okončan samit APEK-a

Zemlje članice APEK-a se složile da smanje uvozne tarife za takozvanu „zelenu tehnologiju“

Državna sekretarka Hilari Klinton i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na samitu APEC-a u RusijiDržavna sekretarka Hilari Klinton i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na samitu APEC-a u Rusiji
x
Državna sekretarka Hilari Klinton i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na samitu APEC-a u Rusiji
Državna sekretarka Hilari Klinton i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na samitu APEC-a u Rusiji
Glas Amerike
U ruskom gradu Vladivostoku okončan je dvodnevni samit 21 zemlje članice organizacije za Azijsko pacifičku ekonomsku saradnju – ili skraćeno APEK-a.

Ta grupa se složila da smanji uvozne tarife za takozvanu „zelenu tehnologiju“, preduzme korake za pospešenje rasta i liberalizuje trgovinu u cilju rešavanja problema naglašenih evropskom dužničkom krizom.

Američka državna sekretarka prisustvovala je tom sastanku na kojem su ona i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov potpisali pakt za pospešenje američko-ruske naučne saradnje u Antarktiku.

Hilari Klinton je danas apelovala na Japan i Južnu Koreju da umanje napetost oko  spornog lanca ostrva zbog kojeg su ta dva američka saveznika u sporu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je iskoristio samit u cilju promocije ambicija Moskve da pospeši transportnu infrastrukturu širom dva kontinenta na kojima se prostire, u cilju intenzivnijeg izvoza u istočnu Aziju, kako potražnja u Evropi slabi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE