ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Hilari Klinton protiv protekcionizma

Državna sekretarka je na samitu APEK-a navela američke investicije u azijsko-pacifičkom regionu kao primer promovisanja otvorenog ekonomskog sistema

Državna sekretarka Hilari Klinton sa samitu APEK-a u VladivostokuDržavna sekretarka Hilari Klinton sa samitu APEK-a u Vladivostoku
x
Državna sekretarka Hilari Klinton sa samitu APEK-a u Vladivostoku
Državna sekretarka Hilari Klinton sa samitu APEK-a u Vladivostoku
Glas Amerike
Lideri 21 ekonomije iz azijsko-pacifičkog regiona, okupljeni u ruskom lučkom gradu Vladivostoku, raspravljaju o načinima za podsticanje globalnog rasta, uklanjanjem trgovinskih barijera.

U današnjem govoru na samitu, državna sekretarka Hilari Klinton odbacila je protekcionizam i založila se za slobodnu trgovinu. Klinton je navela američke investicije u azijsko-pacifičkom regionu kao primjer promovisanja otvorenog i pravednog ekonomskog sistema. Takođe je dodala da privatni sektor ima ulogu u promovisanju vladinih reformi.

„To znači podsticanje vlada da podrže trgovinske sporazume, sa visokim standardima, poput Trans-pacifičkog partnerstva, da bi se izbjegle štetne protekcionističke mjere. Takođe znači poštovanje pravila i prava radnika, te zapošljavanje kvalifikovanih žena. I prije svega znači nastavak ulaganja napora u razvoj, zapošljavanje i rast“, poručila je državna sekretarka.

Klinton bi tokom posjete Rusiji trebalo da se sastanke da ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, sa kojim će razgovarati o načinima da se zaustavi krvoproliće u Siriji. Vašington želi smjenu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, dok se Moskva protivi stranoj intervenciji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE