ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

"Epl" za sada pobedio "Samsung"

Porota u Kaliforniji presudila da južnokorejski tehnološki gigant treba da plati odštetu američkom

Ajfon (levo) i Galaksi S
Ajfon (levo) i Galaksi S
Glas Amerike
Porota u američkoj saveznoj državi Kaliforniji presudila je u korist američkog tehnološkog giganta kompanije "Epl", utvrdivši da je njen južnokorejski rival "Samsung Elektroniks", neovlašćeno koristio nekoliko "Eplovih" patenata u svojim mobilnim uređajima.

Jučerašnjom odlukom, porota je "Samsungu " naložila da "Eplu" isplati odštetu u vrednosti od milijardu dolara, ali će se južnokorejski tehnološki gigant po svemu sudeći žaliti na presudu.

"Epl" je takođe tvrdio da je "Samsung" nezakonito iskopirao oblik popularnih uređaja kao što su Ajfon i Ajped i iskoristio ih da napravi svoju popularnu liniju "Galaksi".

Samsung je tvrdio da je već 2006, mesecima pre nego što je "Epl" predstavio svoj prvi Ajfon - razvijao novu generaciju pametnih telefona, sa kućištem pravougaonog oblika i zaobljenim uglovima - kakvo obe kompanije danas koriste.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE