nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Nove mere za podsticaj privrede?

Predstavnici Federalnih rezervi počeli dvodnevne sastanke na kojima će odlučiti da li će preduzeti nove mere za podsticanje ekonomije SAD.

Ben Bernanki, šef američke Centralne bankeBen Bernanki, šef američke Centralne banke
x
Ben Bernanki, šef američke Centralne banke
Ben Bernanki, šef američke Centralne banke
Glas Amerike
Zvaničnici američke Centralne banke sastaju se u Vašingtonu kako bi razmotrili da li je potrebno uvodjenje novih mera da bi se unapredio ekonomski razvoj i smanjila uporno visoka stopa nezaposlenosti.

Predstavnici Federalnih rezervi razmatraće svoje opcije danas i sutra, pre nego što objave da li će preduzeti nove mere za podsticanje najveće svetske ekonomije.

Američka privreda je od aprila do juna porasla za samo 1,5%, dok stopa nezaposlenosti već 41 mesec za redom stoji iznad osam procenata, što je neobično visok nivo.

Američki ekonomisti su podeljeni u ocenama da li će Centralna banka reagovati odmah ili sačekati do septembra, pošto prikupi više informacija o ekonomskim trendovima u SAD.

Vlada će u petak objaviti podatke o nezaposlenosti i otvaranju novih radnih mesta. Dan ranije, Federalne rezerve razmotriće moguću direktnu kupovinu obveznica španske i italijanske vlade, kako bi pomogli da se smanje troškovi pozajmljivanja prezaduženih vlada u Madridu i Rimu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE