nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Hamenei: Iran ne razvija nuklearno oružje

Vrholvni lider islamske republike međutim kaže da čak i da je to slučaj, nijedna zemlja ne bi mogla da spreči Teheran u tome

Glas Amerike
Iranski vrhovni lider ajatola Ali Hamenei izjavio je da njegova zemlja ne pokušava da se domogne nuklearnog oružja, ali da čak i da želi, nijedna druga zemlja ne bi mogla u tome da je spreči.

Ajatola Hamenei koji ima poslednju reč kada se radi o bilo kojem državnom pitanju u Iranu, u komentaru na svojoj zvaničnoj internet stranici navodi da Teheran podržava eliminaciju nuklearnog oružja.

Iranski zvaničnici pozivaju se na verski dekret kojim je Hamenei pre sedam godina zabranio nuklearno oružje, i navode da je obavezujući za islamsku republiku, kada brane svoj nuklearni program, za koji tvrde da ima samo mirnodopsku primenu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE