subota, 13. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Napadnuta američka kompanija u Kabulu

Vlasti kažu da su u jutrošnjem napadu u avganistanskoj prestonici poginula dva avganistanska radnika dok je najmanje dvanaest ranjeno

Bezbednosno osoblje na mestu eksplozije u Kabulu, 17. decembar, 2012.Bezbednosno osoblje na mestu eksplozije u Kabulu, 17. decembar, 2012.
x
Bezbednosno osoblje na mestu eksplozije u Kabulu, 17. decembar, 2012.
Bezbednosno osoblje na mestu eksplozije u Kabulu, 17. decembar, 2012.
Glas Amerike
Avganistanski Taliban preuzeo je odgovornost za eksploziju u kabulskom kompleksu jedne američke kompanije koja pruža usluge vojsci.

Vlasti kažu da su u jutrošnjem napadu u avganistanskoj prestonici poginula dva avganistanska radnika dok je najmanje dvanaest ranjeno.

Predstavnik Talibana izjavio je da je njihov bombaš-samoubica napao jednu američku kompaniju koja pruža usluge bezbednosti američkim oružanim snagama. Kompanija Kontrak gradi objekte u vojnim bazama.

U drugom današnjem incidentu, u pokrajini Nangarhar, poginulo je 10 devojčica uzrasta između 9 i 13 godina. Vlasti kažu da su deca jutros skupljala drva za ogrev kada je eksplodirala jedna mina.

Funkcioneri veruju da je reč o nekoj od starih mina, zaostalih iz decenijama dugog konflikta, kojih ima još mnogo po poljima i drugim seoskim područjima.

Komandant američkih snaga u Avganistanu, general Džon Alen, uputio je izraze saučešća porodicama poginulih i rekao da je Avganistan postao “jedna od najteže miniranih zemalja u svetu”.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE