nedelja, 07. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Avganistan: Napad na šefa bezbednosti

Nacionalni direktorat za bezbednosna pitanja je saopštio da je Halid povredjen danas prilikom eksplozije u rezidenciji u glavnom gradu

Policija kraj mesta na kojem je ranjen šef avganistanske bezbednostiPolicija kraj mesta na kojem je ranjen šef avganistanske bezbednosti
x
Policija kraj mesta na kojem je ranjen šef avganistanske bezbednosti
Policija kraj mesta na kojem je ranjen šef avganistanske bezbednosti
Glas Amerike
Avganistanski funkcioneri navode da je šef bezbednosti, Asadula Halid prebačen u bolnicu pošto je povredjen u terorističkom napadu u Kabulu.

Nacionalni direktorat za bezbednosna pitanja je saopštio da je Halid povredjen danas prilikom eksplozije u rezidenciji u glavnom gradu. Halid je navodno zadobio povrede u donjem delu tela, ali lekari smatraju da one nisu opasne po život.

Predsednik Hamid Karzai je posetio Halida u bolnici i izjavio da bi on mogao da bude poslat u inostranstvo na lečenje.

Taliban je preuzeo odgovornost za napad. Halid koji je blizak sa Karzaijevom porodicom, preuzeo je rukovodeći položaj u obaveštajnoj agenciji u septembru pošto je predsednik napravio izmene u kabinetu. Od tada, Halid vodi agresivnu kampanju protiv Talibana.

Pre nego što je postao šef obaveštajne službe, Halid je bio ministar za plemenska i pogranična pitanja i pokrajinski guverner. Grupe za ljudska prava ga optužuju za torturu i druga kršenja ljudskih prava dok je bio na položaju guvernera pokrajine Kandahar, što on negira.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE