utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Samoubilački napad u Avganistanu

Avganistanski zvaničnici izjavili su da su u samoubilačkom bombaškom napadu na vladine prostorije na istoku Avganistana poginule dve osobe

Američki vojnik pored mesta napada u provinciji VardakAmerički vojnik pored mesta napada u provinciji Vardak
x
Američki vojnik pored mesta napada u provinciji Vardak
Američki vojnik pored mesta napada u provinciji Vardak
Glas Amerike
Najmanje 70 osoba je povređeno, uključujući nekoliko pripadnika NATO snaga.

Vlasti su navele da se današnji napad dogodio u Maidan Šaru, glavnom gradu provincije Vardak. Portparol medjunarodnih snaga rekao je da se eksplozija dogodila u blizini sedišta vlade te provincije i da je nekoliko pripadnika koalicionih snaga pretrpelo lakše povrede.

Taliban je preuzeo odgovornost za napad uz obrazloženje da se radi o odgovoru na pogubljenja koja su izvršena ove nedelje nad četvoricom pripadnika Talibana u zatvoru Pul E Čarki na periferiji Kabula.

Oni su bili među 14 osoba pogubljenih tokom utorka i srede nakon što su osuđene za kriminal, uključujući ubistva i silovanja. Masovna pogubljenja osudile su Ujedinjene Nacije, Evropska Unija i grupe za zaštitu ljudskih prava.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE