sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Francuska povukla vojnike iz Avganistana

Osamdeset-osam francuskih vojnika stradalo je u toj zemlji, od kako se Francuska, krajem 2001, pridružila misiji NATO-a.

Pripadnici francuskih snaga u AvganistanuPripadnici francuskih snaga u Avganistanu
x
Pripadnici francuskih snaga u Avganistanu
Pripadnici francuskih snaga u Avganistanu
Glas Amerike
Francuska je okončala borbenu misiju u Avganistanu, povukavši svoje poslednje vojnike iz jedne pokrajine severoistočno od glavnog grada Kabula.

Današnje povlačenje 500 vojnika iz pokrajine Kaisa je obavljeno u sklopu obećanja predsednika Fransoa Olanda da će ubrzati odlazak francuskih trupa iz Avganistana. Preostale međunarodne borbene trupe treba da napuste tu zemlju do kraja 2014.

Francuska je u Avganistanu zadržala 1.500 vojnika, čija misija obuhvata slanje opreme nazad i obuku avganistanskih snaga. Osamdeset-osam francuskih vojnika stradalo je u toj zemlji, od kako se Francuska, krajem 2001, pridružila misiji NATO-a.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE