utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Karzai: SAD krše sporazum

Avganistanski predsednik optužio je SAD da krše sporazum o prenosu kontrole nad više od 3.000 zatvorenika u kontroverznom vojnom zatvoru Bagram

Predsednik Avganistana Hamid KarzaiPredsednik Avganistana Hamid Karzai
x
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Glas Amerike
Sjedinjene Države su u septembru zvanično predale kontrolu nad zatvorom Bagram, severno od Kabula, avganistanskim vlastima. Karzai je, u to vreme, pozdravio taj potez kao pobedu suvereniteta njegove zemlje.

Medjutim tokom sinoćnjeg sastanka u Kabulu, avganistanski lider je rekao da je čuo izveštaje sekretara za pravosudje i komandanta vojne policije da su, „čak i zatvorenici, koji su po odluci suda nevini, još u pritvoru“, kao i da američke snage i dalje hapse ljude „suprotno već potpisanom sporazumu“.

Predsednikov predstavnik, Aimal Faizi, rekao je danas novinarima da američke snage drže više od 70 zatvorenika u Bagramu, „uprkos naredjenju suda da budu oslobođeni“.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE