petak, 18. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Karzai: SAD krše sporazum

Avganistanski predsednik optužio je SAD da krše sporazum o prenosu kontrole nad više od 3.000 zatvorenika u kontroverznom vojnom zatvoru Bagram

Predsednik Avganistana Hamid KarzaiPredsednik Avganistana Hamid Karzai
x
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Veličina slova - +
Glas Amerike
Sjedinjene Države su u septembru zvanično predale kontrolu nad zatvorom Bagram, severno od Kabula, avganistanskim vlastima. Karzai je, u to vreme, pozdravio taj potez kao pobedu suvereniteta njegove zemlje.

Medjutim tokom sinoćnjeg sastanka u Kabulu, avganistanski lider je rekao da je čuo izveštaje sekretara za pravosudje i komandanta vojne policije da su, „čak i zatvorenici, koji su po odluci suda nevini, još u pritvoru“, kao i da američke snage i dalje hapse ljude „suprotno već potpisanom sporazumu“.

Predsednikov predstavnik, Aimal Faizi, rekao je danas novinarima da američke snage drže više od 70 zatvorenika u Bagramu, „uprkos naredjenju suda da budu oslobođeni“.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
17.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...