nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Veliki broj žrtava u Avganistanu

Broj pripadnika američkog vojnog osoblja koji su poginuli u ratu u Avganistanu premašio je dve hiljade, a više od polovine je poginulo u proteklih 27 meseci

Američki vojnici u AvganistanuAmerički vojnici u Avganistanu
x
Američki vojnici u Avganistanu
Američki vojnici u Avganistanu
Glas Amerike
Do tog povećanja je došlo kada je predsednik Barak Obama uputio u zemlju hiljade dodatnih vojnika, da bi pojačao koalicione snage u borbi sa pobunjenicima.

Ti vojnici se povlače, zajedno sa ostalim pripadnicima međunarodnih snaga, dok avganistanske snage pojačavaju bezbednosnu kontrolu uoči krajnjeg roka za povlačenje stranih borbenih trupa iz Avganistana, 2014.

Avganistanska vojska i policija su pretrpele veće gubitke od početka rata 2001. Statistički podaci pokazuju da je od 2007. poginulo više od šest i po hiljada pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga.

Ujedinjene nacije su istovremeno saopštile da je u istom periodu poginulo više od 13 hiljada avganistanskih civila.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE