Linkovi

Avganistan: Tri žrtve bombaškog napada


Nasilje u Avganistanu ne jenjava
Nasilje u Avganistanu ne jenjava

U Avganistanu poginula tri pripadnika lokalnih bezbednosnih snaga, ali da je sprečen samoubilački bombaški napad u Kabulu

Avganistanske vlasti su saopštile da su u samoubilačkom bombaškom napadu na istoku zemlje poginula tri pripadnika lokalnih bezbednosnih snaga, ali da je sprečen samoubilački bombaški napad u Kabulu.

U jednom od današnjih napada, samoubica je sa vozilom natovarenim eksplozivom naleteo na kapiju kompleksa obaveštajne službe u Džalalabadu. Navodi se da su tom prilikom poginula dva agenta Nacionalnog direktorata za bezbednost, a tri ranjena.

U drugom napadu, napadač je vozilom naleteo na kontrolnu stanicu u obližnjem mestu Puli Alam i ubio jednog policajca. Odgovornost za oba napada je preuzeo Taliban. Istovremeno, pripadnici snaga bezbednosti su sprečili napad automobilom sa eksplozivom u Kabulu, jer su na vreme zapazili i ubili napadača.

Taj incident se dogodio u blizini gradilišta u delu grada u kojem su vladine zgrade i diplomatska predstavništva. Pobunjenici su na tom području već izvršili veći napad aprila prošle godine.
XS
SM
MD
LG