petak, 22. maj 2015

Aktuelno / Globalne teme

Avganistan: Tri žrtve bombaškog napada

U Avganistanu poginula tri pripadnika lokalnih bezbednosnih snaga, ali da je sprečen samoubilački bombaški napad u Kabulu

Nasilje u Avganistanu ne jenjavaNasilje u Avganistanu ne jenjava
x
Nasilje u Avganistanu ne jenjava
Nasilje u Avganistanu ne jenjava
Glas Amerike
Avganistanske vlasti su saopštile da su u samoubilačkom bombaškom napadu na istoku zemlje poginula tri pripadnika lokalnih bezbednosnih snaga, ali da je sprečen samoubilački bombaški napad u Kabulu.

U jednom od današnjih napada, samoubica je sa vozilom natovarenim eksplozivom naleteo na kapiju kompleksa obaveštajne službe u Džalalabadu. Navodi se da su tom prilikom poginula dva agenta Nacionalnog direktorata za bezbednost, a tri ranjena.

U drugom napadu, napadač je vozilom naleteo na kontrolnu stanicu u obližnjem mestu Puli Alam i ubio jednog policajca. Odgovornost za oba napada je preuzeo Taliban. Istovremeno, pripadnici snaga bezbednosti su sprečili napad automobilom sa eksplozivom u Kabulu, jer su na vreme zapazili i ubili napadača.

Taj incident se dogodio u blizini gradilišta u delu grada u kojem su vladine zgrade i diplomatska predstavništva. Pobunjenici su na tom području već izvršili veći napad aprila prošle godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE