ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Novi napadi na koalicione snage

U samoubilačkom bombaškom napadu na združenu avganistansko-koalicionu patrolu na istoku Avganistana, poginulo je najmanje 20 ljudi

Tela žrtava bombaškog napada u AvganistanuTela žrtava bombaškog napada u Avganistanu
x
Tela žrtava bombaškog napada u Avganistanu
Tela žrtava bombaškog napada u Avganistanu
Glas Amerike
NATO je saopštio da su među žrtvama tri pripadnika koalicionih snaga i njihov prevodilac. Američki funkcioneri su identifikovali pomenutu trojicu vojnika NATO-a kao Amerikance. Taliban je preuzeo odgovornost za taj napad.

Lokalni funkcioneri ukazuju da je bombaš samoubica naleteo motociklom na patrolu koja je prolazila pored pijace u gradu Kostu. Avganistanske vlasti navode da su u istom napadu poginuli šest civila i četiri avganistanska policajaca i da je više od 60 ljudi ranjeno. Poginuli policajci bili su pripadnici snaga za brzo reagovanje.

U međuvremenu, NATO i avganistanski funkcioneri istražuju oružani sukob u subotu u kojem su poginula dva Amerikanca i tri avganistanska vojnika. NATO je najpre saopštio da postoji sumnja da su pripadnici avganistanskih snaga ili pobunjenici prerušeni u avganistanske ili koalicione uniforme pucali na osoblje NATO-a.

Zamenik komandanta koalicionih snaga, general-potpunovnik Edrijan Bredšou, kasnije je izjavio da je moguće da su u sukobu učestvovali pobunjenici.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE