petak, 29. april 2016

Aktuelno

Bombaški napadi u Avganistanu

U seriji današnjih napada širom Avganistana, poginulo je najmanje 12 osoba, od kojih devet u eksploziji bombe na putu u blizini prestonice.

Autobus oštećen u eksploziji, zapadno od KabulaAutobus oštećen u eksploziji, zapadno od Kabula
x
Autobus oštećen u eksploziji, zapadno od Kabula
Autobus oštećen u eksploziji, zapadno od Kabula
Glas Amerike
Avganistanska policija je saopštila da je bomba sa daljinskim upaljačem eksplodirala pored autobusa na mostu zapadno od Kabula. Lokalna policija je uhapsila osobu osumnjičenu za napad, u kojem je pet ljudi ranjeno.

Na drugoj strani, ispred baze NATO-a u Pul-i-Alamu, glavnom gradu pokrajine Logar, eksplodirao je kamionet natovaren eksplozivom. Taliban je odmah preuzeo odgovornost za eksploziju u kojoj je ranjeno najmanje 11 civila.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai je izjavio da teroristi koji napadaju nedužne civile tokom svetog meseca Ramazana, nisi ni muslimani ni Avganistanci, dodavši da time neće postići ništa sem "javnog prezira".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE