petak, 29. april 2016

Aktuelno

Sprečen napad na Kabul

Pripadnici bezbednosnih snaga jutros su upali u kompleks kuća u istočnom delu Kabula, u kojem su pobunjenici pripremali napad

Oružje i municija, zaplenjeni u istočnom delu KabulaOružje i municija, zaplenjeni u istočnom delu Kabula
x
Oružje i municija, zaplenjeni u istočnom delu Kabula
Oružje i municija, zaplenjeni u istočnom delu Kabula
Glas Amerike
Vlasti u Avganistanu su saopštile da su pripadnici bezbednosnih snaga sprečili veliki napad u avganistanskoj prestonici i da je u jutrašnjoj pucnjavi poginulo pet pobunjenika.

Portparol obaveštajne službe Latifula Mašal je saopštio da su pripadnici bezbednosnih snaga jutros upali u kompleks kuća u istočnom delu Kabula, u kojem su pobunjenici povezani sa ekstremističkom mrežom Hakani pripremali napad . On je rekao da su pobunjenici izginuli u borbi koja trajala više od pet sati.

Mašal je saopštio da su se pobunjenici pripremali da izvrše samoubilačke napade odeveni u burke. Vlasti su pronašle planove grada sa označenim mestima napada, tri vozila natovarena eksplozivom, samoubilačke prsluke i minobacačke granate.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE