utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Karzai: Starešine odlučuju o imunitetu

O imunitetu američkih vojnika od mogućeg sudskog gonjenja u Avganistanu posle 2014., trebalo da odluči takozvana Loja džirga

Predsednik Avganistana Hamid KarzaiPredsednik Avganistana Hamid Karzai
x
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Glas Amerike
Avganistanski predsednik, Hamid Karzai, izjavio je da bi o imunitetu američkih vojnika od mogućeg sudskog gonjenja u Avganistanu posle 2014, trebalo da odluči skup plemenskih starešina, takozvana Loja džirga, na osnovu avganistanskog zakona.

Karzai je danas u Kabulu rekao da o pitanju imuniteta treba da odluči avganistanski narod, a ne Avganistanska vlada. Avganistanski predsednik se prošle nedelje u Beloj kući sastao sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

Predsednik Obama je upozorio da američki vojnici neće ostati u Avganistanu nakon povlačenja koalicionih snaga 2014, ukoliko im ne bude garantovan imunitet od suđenja na lokalnim sudovima. Karzai je danas rekao da će za postizanje sporazuma o eventualnom imunitetu biti potrebno osam do devet meseci.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE