četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Karzai: Starešine odlučuju o imunitetu

O imunitetu američkih vojnika od mogućeg sudskog gonjenja u Avganistanu posle 2014., trebalo da odluči takozvana Loja džirga

Predsednik Avganistana Hamid KarzaiPredsednik Avganistana Hamid Karzai
x
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Predsednik Avganistana Hamid Karzai
Veličina slova - +
Glas Amerike
Avganistanski predsednik, Hamid Karzai, izjavio je da bi o imunitetu američkih vojnika od mogućeg sudskog gonjenja u Avganistanu posle 2014, trebalo da odluči skup plemenskih starešina, takozvana Loja džirga, na osnovu avganistanskog zakona.

Karzai je danas u Kabulu rekao da o pitanju imuniteta treba da odluči avganistanski narod, a ne Avganistanska vlada. Avganistanski predsednik se prošle nedelje u Beloj kući sastao sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

Predsednik Obama je upozorio da američki vojnici neće ostati u Avganistanu nakon povlačenja koalicionih snaga 2014, ukoliko im ne bude garantovan imunitet od suđenja na lokalnim sudovima. Karzai je danas rekao da će za postizanje sporazuma o eventualnom imunitetu biti potrebno osam do devet meseci.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...