četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno

Avganistansko-pakistanski samit u Londonu

Najnoviji sastanak u Londonu je prvi na kojem su učestvovali i viši vojni i obaveštajni funkcioneri, pored političkih lidera.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali ZardariAvganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali Zardari
x
Avganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali Zardari
Avganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali Zardari
Veličina slova - +
Glas Amerike
Britanski premijer Dejvid Kameron je danas u Londonu bio domaćin razgovora avganistanskog predsednika Hamida Karzaija i pakistanskog predsednika Asifa Alija Zardarija.

To je bio treći sastanak u nizu samita od prošle godine. Najnoviji sastanak u Londonu je prvi na kojem su učestvovali i viši vojni i obaveštajni funkcioneri, pored političkih lidera.

Britanija želi da dva suseda zajednički unaprede regionalnu stabilnost, uoči povlačenja hiljada vojnika iz Avganistana do kraja iduće godine. Britanske trupe su u Avganistanu u okviru misije NATO-a koji pruža pomoć avganistanskim bezbednosnim snagama u borbi protiv Talibana.

Predstavnik avganistanskog predsednika Ajmal Faizi je izjavio za Glas Amerike da su se funkcioneri avganistanske i pakistanske bezbednosne službe sastali juče, uoči samita.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...