subota, 23. maj 2015

Aktuelno

Avganistansko-pakistanski samit u Londonu

Najnoviji sastanak u Londonu je prvi na kojem su učestvovali i viši vojni i obaveštajni funkcioneri, pored političkih lidera.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali ZardariAvganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali Zardari
x
Avganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali Zardari
Avganistanski predsednik Hamid Karzai, britanski premijer Dejvid Kameron i pakistanski predsednik Asif Ali Zardari
Glas Amerike
Britanski premijer Dejvid Kameron je danas u Londonu bio domaćin razgovora avganistanskog predsednika Hamida Karzaija i pakistanskog predsednika Asifa Alija Zardarija.

To je bio treći sastanak u nizu samita od prošle godine. Najnoviji sastanak u Londonu je prvi na kojem su učestvovali i viši vojni i obaveštajni funkcioneri, pored političkih lidera.

Britanija želi da dva suseda zajednički unaprede regionalnu stabilnost, uoči povlačenja hiljada vojnika iz Avganistana do kraja iduće godine. Britanske trupe su u Avganistanu u okviru misije NATO-a koji pruža pomoć avganistanskim bezbednosnim snagama u borbi protiv Talibana.

Predstavnik avganistanskog predsednika Ajmal Faizi je izjavio za Glas Amerike da su se funkcioneri avganistanske i pakistanske bezbednosne službe sastali juče, uoči samita.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE