utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Karzaijeve optužbe još bez dokaza

NATO saopštio da još ne može da komentariše optužbe da su Avganistanci koji dejstvuju sa američkim specijalcima mučili i ubijali meštane u pokrajini Vardak

Pripadnik američkih snaga u AvganistanuPripadnik američkih snaga u Avganistanu
x
Pripadnik američkih snaga u Avganistanu
Pripadnik američkih snaga u Avganistanu
Glas Amerike
Koalicija koju predvodi NATO u Avganistanu je saopštila da još nije pronašla dokaze koji potvrđuju avganistanske optužbe o prekršajima pripadnika američkih specijalnih snaga u strateški važnoj pokrajini Vardak.

Nemački brigadni general Ginter Kac je danas saopštio da će koalicione snage sarađivati sa vladom u rešavanju avganistanskih pritužbi, ali da još ne može da komentariše optužbe da su Avganistanci koji dejstvuju sa američkim specijalcima mučili i ubijali meštane u pokrajini Vardak.

Avganistanski predsednik je juče povukao nezapamćen potez i naredio da se američke specijalne snage povuku iz Vardaka zbog optužbi da su specijalci i njihovi avganistanski saveznici počinili zločine nad civilima.

Karzaijeva kancelarija je saopštila da je vladina istraga incidenata u Vardaku utvrdila da su naoružani ljudi povezani sa američkim specijalnim snagama učestvovali u "zlostavljanju, uznemiravanju, mučenju, pa čak i ubijanju nedužnih ljudi".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE