subota, 30. april 2016

Aktuelno

Obama: Kraj rata na vidiku

Predsednik Barak Obama rekao je u redovnom obraćanju da je blizu ispunjenje ključnog cilja odlaska Sjedinjenih Država u rat u Avganistanu.

Predsednik Barak ObamaPredsednik Barak Obama
x
Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama
Glas Amerike
Predsjednik je naglasio da će biti ispunjen cilj onemogućavanja al-Kaide da upotrijebi Avganistan za napade na Ameriku i da će rat biti okončan do kraja naredne godine.

Obama je o budućoj američkoj ulozi u Avganistanu juče u Bijeloj kući razgovarao sa predsjednikom te zemlje Hamidom Karzaijem.

Predsjednik Obama je naglasio da je postignuta saglasnost o planu koji predviđa da američka vojna operacija bude transformisana u miisju podrške avganistanskim snagama na proljeće, ranije od očekivanog.

U Avganistanu se trenutno nalazi oko 66 hiljada američkih vojnika, uz nekoliko hiljada pripadnika ostalih međunarodnih snaga. Borbene operacije trebalo bi da budu okončanje do kraja 2014.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE