nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Škole u Njutaunu ponovo rade

Učenici svih škola, osim one u kojoj se prošle nedelje dogodio masakr, od danas ponovo pohađaju nastavu

Plišane igračke i poziv na molitvu za Njutaun koje su ožalošćeni stanovnici ostavili kraj jednog drveta na gradskom groblju u NjutaunuPlišane igračke i poziv na molitvu za Njutaun koje su ožalošćeni stanovnici ostavili kraj jednog drveta na gradskom groblju u Njutaunu
x
Plišane igračke i poziv na molitvu za Njutaun koje su ožalošćeni stanovnici ostavili kraj jednog drveta na gradskom groblju u Njutaunu
Plišane igračke i poziv na molitvu za Njutaun koje su ožalošćeni stanovnici ostavili kraj jednog drveta na gradskom groblju u Njutaunu
Glas Amerike
Od danas ponovo su otvorene škole u Njutaunu, u Masačusetsu, gradu u kome se dogodio jedan od najtežih masakra u američkoj istoriji.
 
Nastava je obnovljena u svim školama osim osnovne škole Sendi huk, u kojoj je u petak naoružani mladić ubio dvadesetoro dece  i šestoro odraslih pre nego što je izvršio samoubistvo.
 
Gradski funkcioneri kažu da će psiholozi i policajci biti na usluzi svim učenicima, nastavnom i drugom školskom osoblju. Oni takođe kažu da je u toku sprovođenje plana za premeštanje učenika škole Sendi huk u jednu nekorišćenu školu u obližnjem gradu Monrou.
 
Policija veruje da je 20-godišnji Adam Lanza ubio svoju majku u njenoj kući i sa njenim oružjem došao u školu. Lanza se ubio kada se policija približavala školi. Inspektori još ne znaju šta je bio motiv njegovog napada.
 
U međuvremenu, danas su sahranjene još dve žrtve – šestogodišnjaci Džejms Matioli i Džesika Rikos. Prva dva šestogodišnja dečka sahranjena su juče dok su druge sahrane planirane za kasnije ove nedelje. Ispred zgrada sa pogrebnim salama ožalošćeni ostavljaju mnoge bukete cveća, plišane mede i anđele od papira.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE