petak, 29. april 2016

Aktuelno

Odobreno razmeštanje raketa Patriot

Turska je prvi put zatražila pomoć od NATO-a kada su artiljerijske granate sirijske armije pale na tursku teritoriju u oktobru

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen na konferenciji za novinare u BriseluGeneralni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen na konferenciji za novinare u Briselu
x
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen na konferenciji za novinare u Briselu
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen na konferenciji za novinare u Briselu
Glas Amerike
NATO je danas odobrio razmeštanje raketa Patriot duž turske granice sa Sirijom. "Na zahtev Turske, NATO je odlučio da pojača tursku odbrambenu moć da bi se zaštitili stanovništvo i teritorija Turske", navodi se u saopštenju ministara odbrane država NATO-a.

Turska je prvi put zatražila pomoć kada su artiljerijske granate sirijske armije pale na tursku teritoriju u oktobru. Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen, izjavio je da mogućnost da ugrožena Sirijska vlada upotrebi hemijsko oružje protiv pobunjenika, povećava hitnost situacije. On je rekao da je bilo kakva upotreba hemijskog oružja "potpuno neprihvatljiva" i da bi odmah izazvala reagovanje.

Predsednik Barak Obama je juče upozorio predsednika Bašara al-Asada da bi korišćenje hemijskog oružja bilo "tragična greška" sa ozbiljnim posledicama. Za to vreme, sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javila je da je u današnjem nasilju širom zemlje poginulo 198 osoba.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE