četvrtak, 11. februar 2016

Aktuelno

Grupa "Prijatelji Sirije" osudila nasilje

Predstavnici više od 60 zemalja i organizacija založili su se za jačanje mera za zaustavljanje nasilja u Siriji

Delegati iz više od 60 zemalja i organizacija na sastanku grupe "Prijatelji Sirije", u TokijuDelegati iz više od 60 zemalja i organizacija na sastanku grupe "Prijatelji Sirije", u Tokiju
x
Delegati iz više od 60 zemalja i organizacija na sastanku grupe "Prijatelji Sirije", u Tokiju
Delegati iz više od 60 zemalja i organizacija na sastanku grupe "Prijatelji Sirije", u Tokiju
Glas Amerike
Diplomate i predstavnici više od 60 zemalja i organizacija založili su se za pojačanje pristiska na vladu sirijskog predsednika Bašara al-Asada kako bi se zauzdalo nasilje u Siriji, gde je od početka ustanka poginulo na desetine hiljada ljudi.
 
Grupa “prijatelji Sirije” sastala se danas u Tokiju radi razgovora o ekonomskim sankcijama i drugim oblicima pritiska. U svom završnom saopštenju grupa je snažno osudila, kako je rečeno, “neprestana ubistva, bombardovanja stambenih područja i uništavanja, kao i sistematska i rasprostranjena kršenja ljudskih prava u Siriji”.
 
Japanski ministar inostranih poslova Koićiro Gemba, koji je predsedavao današnjim sastankom, rekao je kako se nada da će taj međunarodni sastanak poslati “snažnu političku poruku”.
 
Taj jednodnevni skup bio je peto okupljanje grupe “Prijatelji Sirije” i prvo koje je održano na tlu Azije. Među zemljama i organizacijama uključenim u grupu su i Sjedinjene Države, Evropska unija i Arapska liga.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
10.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE