petak, 29. april 2016

Aktuelno

Asteroid proleteo kraj zemlje

Američka svemirska agencija NASA kaže da je asteroid 2012 DA14 prošao kroz tačku svoje putanje najbližu zemlji i da se sada udaljava

Asteroid 2012 DA14 proleteo je kraj zemlje bliže od mnoštva geostacionarnih komunikacionih satelitaAsteroid 2012 DA14 proleteo je kraj zemlje bliže od mnoštva geostacionarnih komunikacionih satelita
x
Asteroid 2012 DA14 proleteo je kraj zemlje bliže od mnoštva geostacionarnih komunikacionih satelita
Asteroid 2012 DA14 proleteo je kraj zemlje bliže od mnoštva geostacionarnih komunikacionih satelita
Glas Amerike
Američka svemirska agencija NASA objavila je da je u 20 časova i 25 minuta po srednjoevropskom vremenu asteroid 2012 DA14 proleteo najbliže zemlji i da se sada udaljava od nje.
 
Polučasovno praćenje asteroida iz Laboratorije za mlaznu propulziju, u Kaliforniji, bilo je ilustrovano animacijom koja je pokazivala položaj asteroida u odnosu na zemlju, kao i prenosom uživo iz opservatorija u Australiji, u čijem području je asteroid bio najbliži. Zbog noćne ekspozicije asteroid je izgledao kao svetla crtica naspram noćnog neba.
 
Naučnici američke svemirske agencije kažu da je zemljina gravitacija donekle skrenula asteroid sa njegovog puta tako da će on, kada kroz tridesetak godina bude ponovo posetio zemlju, proleteti nešto bliže, ali još uvek na bezbednoj udaljenosti.
 
Asteroid DA14 sada se kreće na sever i preleteće preko Istočne Evrope i Severnog pola pre nego se izgubi u dubinama svemira.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE