utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Sirijska opozicija formira vladu

Vlada bi bila formirana na territorijama pod kontrolom pobunjenika, a premijer će biti izabran na sastanku u Istanbulu, 2. marta

Pobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u SirijiPobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u Siriji
x
Pobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u Siriji
Pobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u Siriji
Glas Amerike
Sirijska opoziciona nacionalna koalicija objavila je nameru da osnuje privremenu vladu u delovima zemlje pod kontrolom pobunjeničkih snaga.
 
Tu vest je danas objavio jedan predstavnik opozicije, posle sastanka u Kairu na kome se razgovaralo o tome da li da se sa vladom predsednika Bašara al-Asada pregovara o miru.
 
Isti predstavnik rekao je da će premijer biti izabran na sastanku predstavnika opozicione koalicije, 2. marta, u Istanbulu.
 
Predsednik Asad nije komentarisao tu vest, koja je objavljena u jeku pojačanog nasilja u zemlji.
 
Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je najmanje 12 ljudi poginulo i više desetina ranjeno u današnjem raketnom napadu na grad Alepo, na severu Sirije. Očekuje se da će broj žrtava nastaviti da raste jer mnogi veruju da pod srušenim zgradama ima još poginulih.
 
U jučerašnjoj seriji bombaških napada u Damasku ubijeno je najmanje 83 ljudi, uključujući više od 60 koji su poginuli u blizini sedišta vladajuće stranke Baas.
 
Pomenuta opservatorija je saopštila da su većina poginulih bili civili, među njima veliki broj dece iz obližnje škole, kao i 17 pripadnika snaga bezbednosti.
 
U severnoj četvrti Barzeh, u kojoj je generalštab sirijske vojske, dogodile su se još tri eksplozije automobila bombi u kojima je poginulo ukupno dvadesetdvoje ljudi, pretežno vojnika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE