nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Krvavi dan u Damasku

U nizu jučerašnjih bombaških napada u sirijskoj prestonici poginulo je ukupno 83, a ranjeno više stotina ljudi

Prenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANAPrenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANA
x
Prenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANA
Prenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANA
Glas Amerike
Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, saopštila je danas da je u seriji bombaških napada u Damasku ubijeno najmanje 83 ljudi, uključujući više od 60 koji su poginuli u blizini sedišta vladajuće stranke Baas.
 
Kaže se da su većina poginulih bili civili, među njima veliki broj dece iz obližnje škole, kao i 17 pripadnika snaga bezbednosti.
 
Pomenuta organizacija kaže da su se juče, pored napada kraj sedišta stranke Baas, dogodile još tri eksplozije automobila bombi, u severnoj četvrti Barzeh u kojoj je generalštab sirijske vojske. U tim napadima poginulo je ukupno dvadesetdvoje ljudi.
 
Pored poginulih ranjeno je još nekoliko stotina osoba, što jučerašnji dan čini jednim od najkrvavijih u sirijskoj prestonici u poslednje dve godine.
 
Od početka rata u Siriji, pre gotovo dve godine, centar Damaska bio je relativno izolovan od nasilja.
 
Sirijski državni mediji nazivaju eksploziju u centru Damaska “terorističkim bombaškim napadom”. U televizijskim snimcima mogla su da se vide okrvavljena i nagorela tela rasuta po ulici.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE