četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Pistorijus negira optužnicu

Porodica slavnog atletičara poznatog kao "Blejd Raner" kaže da on odbacuje optužnicu da je namerno ubio svoju devojku

Južnoafrički policajci sprovode Pistorijusa u sudnicu radi prvog pretresa u vezi sa optužnicom za ubistvoJužnoafrički policajci sprovode Pistorijusa u sudnicu radi prvog pretresa u vezi sa optužnicom za ubistvo
x
Južnoafrički policajci sprovode Pistorijusa u sudnicu radi prvog pretresa u vezi sa optužnicom za ubistvo
Južnoafrički policajci sprovode Pistorijusa u sudnicu radi prvog pretresa u vezi sa optužnicom za ubistvo
Glas Amerike
U saopštenju koje su objavili porodica i menadžeri Oskara Pistorijusa kaže se da on “najsnažnijim mogućim rečima” odbacuje tvrdnje da je namerno ubio svoju devojku.
 
Saopštenje je objavljeno danas, u Londonu, nekoliko sati pošto se slavni atletičar u suzama pojavio u sudnici u Južnoafričkoj Republici.
 
Takođe se kaže da je paraolimpijac Pistorijus, poznat kao “Blejd Raner” zbog toga što umesto nogu ima proteze, uputio saučešće porodici svoje devojke, manekenke Rive Stinkemp.
 
Saopštenje je objavljeno dan pošto su južnoafričke vlasti uhapsile 26-godišnjeg atletičara pod optužbom da je ubio svoju devojku u svom domu u Pretoriji.
 
Tužioci kažu da će nastojati da dokažu da je reč o ubistvu sa predumišljajem.
 
Inspektori kažu da je 29-godišnja manekenka sa diplomom pravnog fakulteta pogođena sa četiri hica ispaljena iz pištolja kalibra 9mm, registrovanog na Pistorijusa, koji je jedini osumnjičeni u ovoj tragediji.
 
Izveštač Glasa Amerike, koji je bio danas u sudnici u Pretoriji, kaže da je Pistorijus tiho plakao sa licem pokrivenim šakama, kada je počeo pretres. On je jaknom zaklanjao lice od reportera i nije ništa rekao kada je doveden iz zatvora u sudnicu.
 
Pistorijus se smatra za heroja i nacionalni simbol Južnoafričke republike. U istoriju je ušao avgusta prošle godine kada je postao prvi atletičar bez obe noge koji se takmičio na Olimpijadi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE