ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Seul prikazao novu krstareću raketu

Južnokorejsko ministarstvo kaže da nova raketa može da "bilo kada pogodi bilo koji cilj" u Severnoj Koreji

Snimak lansiranja nove južnokorejske krstareće rakete sa podmorniceSnimak lansiranja nove južnokorejske krstareće rakete sa podmornice
x
Snimak lansiranja nove južnokorejske krstareće rakete sa podmornice
Snimak lansiranja nove južnokorejske krstareće rakete sa podmornice
Glas Amerike
Južna Koreja prikazala je danas svoju novu krstareću raketu za koju vojni stručnjaci kažu da može “bilo kada da pogodi bilo koji cilj” u Severnoj Koreji.
 
Južnokorejske oružane snage su u povišenom stepenu pripravnosti posle severnokorejske nuklearne probe, koja je podstakla osude širom sveta i pojačala zategnutost na Korejskom poluostrvu.
 
Predstavnik južnokorejskog Ministarstva odbrane hvalio je preciznost pomenute rakete za koju je rekao da se sada uvodi u naoružanje.
 
Ministarstvo nije objavilo domet nove rakete ali je prikazalo video snimak njenog lansiranja sa podmornice i sa razarača, kao i njen precizni udar u metu na kopnu.
 
Prošle godine Južna Koreja je sklopila sporazum sa Sjedinjenim Državama o produžavanju dometa svojih balističkih raketa, za koje je Seul saopštio da je neophodno kako bi se odgovorilo na pretnje severnokorejskog oružja.
 
Posle severnokorejske nuklearne probe u utorak, Sjedinjene Države su uputile uveravanja svojim saveznicima u regionu. Tokom jučerašnjeg razgovora sa japanskim premijerom Šinzom Abeom američki predsednik Barak Obama obećao je Japanu zaštitu pod američkim “nuklearnim kišobranom”.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE