petak, 12. februar 2016

Aktuelno

Pobunjenici osvojili još jednu bazu

Dan posšto su zauzeli najveću hidrocentralu u zemlji sirijski pobunjenici kažu da su osvojili još jednu vazduhoplovnu bazu na severu zemlje

Amaterski snimak dima koji se diže iz osvojene vazduhoplovne baze u sirijskoj pokrajini AlepoAmaterski snimak dima koji se diže iz osvojene vazduhoplovne baze u sirijskoj pokrajini Alepo
x
Amaterski snimak dima koji se diže iz osvojene vazduhoplovne baze u sirijskoj pokrajini Alepo
Amaterski snimak dima koji se diže iz osvojene vazduhoplovne baze u sirijskoj pokrajini Alepo
Glas Amerike
Sirijski aktivisti kažu da su pobunjenici protiv predsednika Bašara al-Asada zauzeli jednu vojnu vazduhoplovnu bazu na severu zemlje, dan pošto su preuzeli kontrolu nad najvećom hidrocentralom.
 
Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je danas da pobunjenici sada kontrolišu i vazduhoplovnu bazu Al-Džara, u pokrajini Alepo.
 
Opozicioni Komiteti za lokalnu koordinaciju kažu da je baza zauzeta posle teškoh borbi sa vladinim snagama. Ista grupa je izvestila da se borbe i dalje vode za jedan drugi aerodrom u pokrajini Alepo.
 
U međuvremenu, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun rekao je da se Sirija “sama razara” i pozvao sirijsku vladu i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da preduzmu akciju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE