utorak, 09. februar 2016

Aktuelno

Centralna tema Obaminog govora biće ekonomija

Očekuje se da će predsednik u svom govoru o stanju unije tražiti od Kongresa da odobri finansiranje niza projekata za oporavak privrede

Američki predsednik Barak ObamaAmerički predsednik Barak Obama
x
Američki predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama
Glas Amerike
Američki predsednik Barak Obama najverovatnije će se usredsrediti na nejak ekonomski oporavak i povećanje zaposlenosti, u svom redovnom godišnjem govoru o stanju unije, večeras pred članovima oba doma Kongresa.
 
Visoki funkcioneri njegove administracije kažu da će Obama pozvati zakonodavce da odobre zakone o finansiranju nekoliko projekata sa ciljem da se podstakne privreda, od izgradnje infrastrukture do podsticanje istraživanja i obrazovanja. Očekuje se da će predsednik takođe povezati ekonomiju sa pitanjem klimatskih promena i zatražiti veća ulaganja u projekte za dobijanje čiste energije.
 
Obama će pozvati Kongres da usvoji zakone o još dve teme o kojima se raspravlja na Kapitol hilu – kontroli oružja i reformi imigracionih propisa.
 
Njujork tajms izveštava da će američki predsednik predložiti i dramatično smanjenje nuklearnih arsenala u svetu. List kaže da će se predsednik pri tom pozvati na sporazum koji je sklopio sa Sekretarijatom za odbranu, o smanjenju broja američkih nuklearnih oruđa od 1700 na nešto više od hiljadu.
 
Posle njegovog govora, senator iz Floride Marko Rubio pročitaće odgovor opozicione, republikanske stranke.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE