nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Oslobođen aerodrom na severu Malija

Francuski vojnico osvojili važan strateški aerodrom na severu Malija, koji je bio u rukama islamističkih ekstremista

Francuski vojnici u oklopnom vozilu britanske proizvodnj predvode konvoj sa zalihama na putu za grad Gao, na severu MalijaFrancuski vojnici u oklopnom vozilu britanske proizvodnj predvode konvoj sa zalihama na putu za grad Gao, na severu Malija
x
Francuski vojnici u oklopnom vozilu britanske proizvodnj predvode konvoj sa zalihama na putu za grad Gao, na severu Malija
Francuski vojnici u oklopnom vozilu britanske proizvodnj predvode konvoj sa zalihama na putu za grad Gao, na severu Malija
Glas Amerike
Francuski vojnici koji se bore protiv islamističkih ekstremista na severu Malija osvojili su strateški važan aerodrom blizu granice sa Alžirom.
 
Francusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su specijalne snage zauzele aerodrom kraj Tesalita, malog grada u malijskom regionu Kidal, i da uz pomoć vojnika iz Čada nastoje da osvoje i grad.
 
Osvojeni aerodrom obezbediće snagama koje predvode francuski vojnici još jednu bazu za borbe protiv ekstremista, koji su pobegli u Saharu kada su izgubili kontrolu nad najvažnijim gradovima u severnom Maliju.
 
U međuvremenu, nastavljaju se borbe i u drugim delovima Malija.
 
Jedan bombaš samoubica na motorciklu razneo se eksplozivom kraj grupe vojnika na jednom kontrolnom punktu u gradu Gao. U eksploziji je povređen jedan vojnik.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE