subota, 30. april 2016

Aktuelno

Sukob vojnika u glavnom gradu Malija

Malijski vojnici sukobili se sa padobrancima koji su odbili naređenje da se uključe u borbe protiv islamističkih ekstremista na severu zemlje

Malijski vojnik kraj zapaljene barikade ispred logora pobunjene padobranske jedinice u BamakuMalijski vojnik kraj zapaljene barikade ispred logora pobunjene padobranske jedinice u Bamaku
x
Malijski vojnik kraj zapaljene barikade ispred logora pobunjene padobranske jedinice u Bamaku
Malijski vojnik kraj zapaljene barikade ispred logora pobunjene padobranske jedinice u Bamaku
Glas Amerike
Vatreni okršaj izbio je danas u malijskoj prestonici Bamaku kada su se vojnici sukobili sa pobunjenim pripadnicima jedne elitne padobranske jedinice.
 
U prvim izveštajima se kaže da su vojnici napali logor padobranaca u zapadnom delu Bamaka pošto padobranci su odbili da izvrše zadatak zauzimanja položaja u prvim redovima francuskim snagama predvođene ofanzive protiv islamističkih ekstremista, na severu zemlje.
 
Padobranci, poznati kao “crvene beretke”, bili su lojalni bivšem predsedniku Amadu Tumaniju Tureu, koji je svrgnut vojnim pučem prošlog marta.
 
Jedan vojni izvor u Bamaku izjavio je za Glas Amerike da je u sukobu ubijen jedan pripadnik crvenih beretki, a da je nekoliko ljudi ranjeno.
 
U međuvremenu, vojni funkcioneri na severu zemlje kažu da se jedan bombaš samoubica razneo eksplozivom kraj grupe vojnika. To je prvi slučaj korišćenja taktike samoubilačkih napada u Maliju od prošlomesečnog početka francuskim snagama predvođene ofanzive.
 
Funkcioneri kažu da je jedan vojnik ranjen kada je samoubica na motorciklu aktivirao eksploziv kraj kontrolnog punkta u gradu Gao.
 
Proteklih dana francuski i malijski vojnici nailaze na pojačan otpor islamističkih pobunjenika, pošto su prethodnog meseca uspostavili kontrolu nad većim delom severne teritorije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE