utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Teheran objavio snimke sa američkog drona

Elitna revolucionarna garda kaže da su iranski stručnjaci uspeli da dešifruju snimke koje je iz vazduha snimila zaplenjena špijunska letelica

Članovi iranske Revolucionarne garde kraj zapljenjenog američkog špijunskog dronaČlanovi iranske Revolucionarne garde kraj zapljenjenog američkog špijunskog drona
x
Članovi iranske Revolucionarne garde kraj zapljenjenog američkog špijunskog drona
Članovi iranske Revolucionarne garde kraj zapljenjenog američkog špijunskog drona
Glas Amerike
Iran je objavio video za koji kaže da predstavlja dešifrovane snimke uzete iz američke špijunske bespilotne letelice – takozvanog drona – koju je Iran navodno zaplenio krajem 2011, kada je letelica ušla u iranski vazdušni protor preko istočne granice sa Avganistanom.
 
Kasno sinoć, iranska državna televizija objavila je snimke za koji iranska elitna Revolucionarna garda kaže da predstavljaju jedan američki dron, u vazduhoplovnoj bazi u avganistanskom gradu Kandaharu, kao i još neke snimke iz vazduha.
 
Šef odeljenja za kontrolu vazdušnog prostora, general Revolucionarne garde Amir Hadžizadeh, rekao je u pomenutom programu da su iranski stručnjaci uspeli da dešifruju podatke izvađene iz špijunskog drona tipa RQ-170 Sentinel. On je rekao da podaci pokazuju da je letelica mnogo puta letela u prostoru zemalja koje se graniče sa Iranom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE