ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Iran odbija da razgovara sa SAD

Vrhovni lider Irana, ajatola Ali Hamenei, kaže na svojoj internet stranici da razgovori sa Sjedinujenim Državama ne bi doneli ništa

Vrhovni lider Irana ajatola Hamenei prilikom glasanja na parlamentarnim izborimaVrhovni lider Irana ajatola Hamenei prilikom glasanja na parlamentarnim izborima
x
Vrhovni lider Irana ajatola Hamenei prilikom glasanja na parlamentarnim izborima
Vrhovni lider Irana ajatola Hamenei prilikom glasanja na parlamentarnim izborima
Glas Amerike
Iranski vrhovni lider, ajatola Ali Hamenei, odbacio je predložene direktne razgovore sa Sjedinjenim Državama o iranskom nuklearnom programu rekavši da pregovori neće ništa rešiti.
 
U saopštenju objavljenom danas, na njegovoj internet stranici, ajatola Hamenei kaže da Sjedinjene države žele razgovore dok istovremeno prete kaznama Iranu i da njegova zemlja neće dozvoliti da bude zastrašivana.
 
Američki potpredsednik Džo Bajden je rekao u subotu, na jednoj konferenciji o bezbednosti koja se održavala u Minhenu, da su Sjedinjene Države otvorene za direktan dijalog sa Iranom ako bi Iran tome pristupio ozbiljno.
 
Saopštenju iranskog vrhovnog lidera prethodilo je jučerašnje stupanje na snagu američkih sankcija usmerenih ka iranskoj naftnoj industriji. Bela kuća je obećala da će nastaviti da vrši pritisak na Iran sve dok ta zemlja bude nastojala da razvije nuklearno oružje i krši ljudska prava.
 
Neke zapadne zemlje, uključujući SAD,veruju da Iran pokušava da pod plaštom razvoja civilne nuklearne tehnologije razvije i nuklearno naoružanje, što Iran odbacije kao neistinu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE