ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Iran upozorava Izrael zbog akcije u Siriji

Visoki iranski funkcioner Said Džalili izjavio da će Izrael zažaliti zbog "agresije" na Siriju i ustvrdio da muslimanski svet podržava Siriju

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Said DžaliliSekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Said Džalili
x
Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Said Džalili
Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Said Džalili
Glas Amerike
Jedan od najviših iranskih funkcionera kaže da će Izrael zažaliti zbog najnovije “agresije” na Siriju.
 
Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Said Džalili, rekao je danas da će Izrael zažaliti zbog svoje agresije na Siriju.
 
Tokom današnje posete Damasku Džalili je takođe rekao da muslimanski svet podržava Siriju.
 
Njegovi komentari usledili su dan posle izjave izraelskog ministra odbrane Ehuda Baraka da prošlonedeljni vazdušni napadi u Siriji pokazuju da Izrael ozbiljno želi da spreči protok teškog naoružanja do Libana, čime je po svemu sudeći nagovestio da iza pomenute operacije stoji izraelska vlada.
 
Izrael se do sada nije zvanično izjašnjavao o tom napadu, za koji američki bezbednosni izvori i izvori u regionu tvrde da su ga sproveli izraelski avioni gađajući jedan sirijski konvoj sa protivavionskim naoružanjem, najverovatnije namenjenom libanskoj ekstremističkoj organizaciji Hezbolah.
 
U svom jučerašnjem govoru na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti, u Minhenu, Ehud Barak nije preuzeo direktnu odgovornost za te napade. Međutim, u svojim prvim javnim istupima u samom Izraelu, on je rekao da su vazdušni napadi, kako se izrazio, “dokaz da kada nešto kažemo, to i mislimo. Mi kažemo da ne mislimo da treba dozvoliti prevoz usavršenih sistema oružja u Liban“.
 
Izraelski ministar odbrane je takođe rekao da nema šta da doda objavljenim izveštajima “u vezi sa onim što se pre nekoliko dana dogodilo u Siriji.”
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE