ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Broj mrtvih u Meksiku porastao na 32

Eksplozija u prizemlju oblakodera državne naftne kompanije Pemeks, u Meksiko sitiju, usmrtila 32 i ranila više od stotinu osoba

Meksički vojnici patroliraju kraj krhotina ostalih posle eksplozije u sedištu kompanije Pemeks, u Meksiko sitijuMeksički vojnici patroliraju kraj krhotina ostalih posle eksplozije u sedištu kompanije Pemeks, u Meksiko sitiju
x
Meksički vojnici patroliraju kraj krhotina ostalih posle eksplozije u sedištu kompanije Pemeks, u Meksiko sitiju
Meksički vojnici patroliraju kraj krhotina ostalih posle eksplozije u sedištu kompanije Pemeks, u Meksiko sitiju
Glas Amerike
Funkcioneri u Meksiku nastoje da razotkriju pozadinu sinoćne snažne eksplozije u sedištu meksičke državne naftne kompanije Pemeks, u Meksiko sitiju, u kojoj su poginule najmanje 32 osobe dok je više od stotinu ranjeno.
 
Detonacija je uništila prizemne spratove oblakodera sa više od 50 spratova. Posade helikoptera, vatrogasnih i ambilantnih vozila ubrzo su počele da tragaju i spašavaju preživele. Neki od povređenih iznošeni su na nosilima dok su za druge korišćene kancelarijske stolice sa točkićima.
 
Za sada nije poznato šta je uzrokovalo eksploziju. Funkcioneri kažu da je ona možda bila u vezi sa nedavnim problemima sa opremom u suterenu zgrade.
 
Meksički predsednik Enrike Penja Nieto juče je posetio mesto eksplozije, objavio saučešće porodicama žrtava i izjavio da je naredio pokretanje istrage.
 
Ovo nije bila prva smrtonosna nesreća na nekom objektu kompanije Pemeks. U septembru, u ogromnoj eksploziji u jednom postrojenju Pemeksa blizu grada Rejnose poginulo je 30 ljudi.
 
2010, u centralnom gradu San Martin Teksmelukan, eksplodirao je Pemeksov naftovod usmrtivši 29 osoba.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE