subota, 30. april 2016

Aktuelno

Kineski hakeri napali Njujork tajms

Kineski hakeri upali u poštu nekoliko novinara Njujork tajmsa pošto je list objavio tekst o bogaćenju porodice odlazećeg kineskog premijera

x
Glas Amerike
List Njujork tajms tvrdi da su kineski hakeri već više puta napadali veb sajtove lista i novinara, otkako je list razgnevio Peking objavljivanjem članka o bogatstvu visokog kineskog političara.
 
U detaljnom izvešaju u svom današnjem izdanju, list navodi da su hakeri koristili taktiku koju koristi i kineska vojska, da bi ušli u mrežu i ukrali šifre za elektronsku poštu više poznatih novinara i saradnika Njujork tajmsa.
 
List kaže da su napadi počeli negde u oktobru, posle objavljivanja teksta koji je dobio veliki publicitet, u kojem se detaljno opisuje kako je porodica kineskog premijera u odlasku, Vena Đijabaoa, nagomilala bogatstvo od dve milijarde i 700 miliona dolara. Kina je tada veoma ljutito reagovala na članak koji je ugrozio ugled lidera za koga se smatralo da nema mrlje na svojoj prošlosti.
 
Engleski i kineski veb sajtovi Tajmsa su bili odmah blokirani, a stigle su i nespecifikovane pretnje. Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova je danas izjavio da su optužbe za hakovanje „neodgovorne“ i „bez osnove“.
 
Tajms kaže da je pokušaj hakovanja otkriven delimično zahvaljujući Mandijantu, kompaniji za kompjutersko obezbeđenje, koji je upozorio Tajms na napade dan posle objavljivanja članka o Venu Đijabaou.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE