nedelja, 07. februar 2016

Aktuelno

Apeli za pomoć sirijskim civilima

Ujedinjene nacije procenjuju da je oko 4 miliona ljudi ugroženo ratom u Siriji i da im je preko potrebna pomoć, prvenstveno u hrani i lekovima

Sirijske žene često čekaju satima u redu da bi kupile hlebSirijske žene često čekaju satima u redu da bi kupile hleb
x
Sirijske žene često čekaju satima u redu da bi kupile hleb
Sirijske žene često čekaju satima u redu da bi kupile hleb
Glas Amerike
Humanitarni funkcioneri Ujedinjenih nacija i lideri sirijske opozicije odvojeno su uputili pozive za međunarodnu pomoć ugroženima u gotovo dve godine dugom sukobu u Siriji.
 
Direktor operacija UNHCR-a, Džon Džing, rekao je danas novinarima u Njujorku da se procenjuje da je pomoć potrebna za oko 4 miliona ljudi, posebno u hrani i lekovima.
 
Prošle nedelje Džing je predvodio delegaciju Ujedinjenih nacija koja je posetila Siriju i Liban. On je rekao da su uslovi života širom Sirije “prilično užasni” i da je razaranje infrastrukture u toj zemlji “šokantno”.
 
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Ban Ki-mun sutra će otvoriti konferenciju zemalja donatora, u Kuvajtu, sa ciljem da se na njoj prikupi milijardu i po dolara za pomoć sirijskim civilima.
 
Lideri sirijske opozicije sastali su se u ponedeljak, u Parizu, sa predstavnicima više od 50 zemalja tražeći pomoć od 500 miliona dolara za osnivanje privremene vlade.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE