subota, 30. april 2016

Aktuelno

Razgovori o Siriji počeli u Ženevi

Dok međunarodni izaslanik Lakdar Brahimi razgovara sa visokim diplomatama Rusije i SAD pobunjenici javljaju da su zauzeli najveću sirijsku bazu

Borci pobunjeničke Slobodne sirijske armije pripremaju se za odlazak na front u okolini severnog grada AlepaBorci pobunjeničke Slobodne sirijske armije pripremaju se za odlazak na front u okolini severnog grada Alepa
x
Borci pobunjeničke Slobodne sirijske armije pripremaju se za odlazak na front u okolini severnog grada Alepa
Borci pobunjeničke Slobodne sirijske armije pripremaju se za odlazak na front u okolini severnog grada Alepa
Glas Amerike
Međunarodni izaslanik Lakdar Brahimi započeo je danas u Ženevi razgovore sa američkim i ruskim funkcionerima o krizi u Siriji, samo nekoliko sati pošto su pobunjenici saopštili da su zauzeli glavnu sirijsku vazduhoplovnu bazu.
 
Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige razgovara sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Mihailom Bogdanovom i zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom, u evropskom sedištu Ujedinjenih nacija u Ženevi. Niko od učesnika razgovora nije davao izjave prilikom dolaska u zgradu.
 
Ranije danas, Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su pobunjenici posle višednevnih borbi potpuno preuzeli kontrolu nad vazduhoplovnom bazom Taftanz, na severu zemlje. Izveštaj nije moguće proveriti iz nezavisnih izvora jer Sirija ne dozvoljava stranim novinarima ulazak u zemlju.
 
Pomenuta organizacija postavila je na internetu video za koji kaže da prikazuje sirijske vojnike kako beže iz baze, dok se u blizini diže gust dim.
 
Sirijska opservatorija je takođe saopštila da je baza napadnuta iz vazduha kratko vreme pošto su je preuzeli pobunjenici.
 
Jedan predstavnik grupe rekao je da je reč o najvećoj vojnoj bazi koju su pobunjenici zauzeli od početka ustanka protiv predsednika Bašara al-Asada, pre 22 meseca. Prema izveštajima, pobunjenici su u bazi zatekli veliku količinu naoružanja i vojne opreme.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE