utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Erdogan: Pariska ubistva su interno razračunavanje

Turski premijer kaže da je ubistvo tri kurdske aktivistkinje u Parizu možda rezultat unutrašnjih razmirica i da Turska nije umešana u to

Ožalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan DoganOžalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan Dogan
x
Ožalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan Dogan
Ožalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan Dogan
Glas Amerike
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ubistvo tri kurdske aktivistkinje u Parizu možda posledica internih sukoba. Jedna od njih je osnivački član organizacije Kurdske radničke partije PKK, koja se bori za veću autonomiju kurdske manjine u Turskoj. Tela tri aktivistkinje juče su pronađena u prostorijama informativnog centra njihovog udruženja u Parizu.
 
Premijer Redžep Tajip Erdogan je istakao da su vrata centra bila zaključana iznutra i da su žene mogle da otvore vrato samo nekome koga su poznavale.
 
Učesnici kurdskih protesta u Parizu optužili su tursku vladu da stoji iza pomenutih napada.
 
Francuska policija je saopštila da su tela ubijenih žena, ubijenih vatrenim oružjem, nađena u četvrtak rano ujutro.  Jedna od žrtava je Sakina Canzis, poznata kao osnivački član PKK.  U toku je dalja istraga.
 
Do incidenta je došlo u jeku pregovora između turske vlade i zatvorenog pobunjeničkog vođe Abdulaha Odžalana za okončanje 28-godišnje pobune Kurda.
 
Učesnici jučerašnjih demonstracija u Parizu izvikivali su optužbe da je turska vlada odgovorna za ubistva tri aktivistkinje, a da je francuski predsednik Fransoa Oland bio upoznat sa tim.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE