petak, 29. april 2016

Aktuelno

Indija uložila snažan protest Pakistanu

Indija tvrdi da su pakistanski vojnici u spornom području Kašmira ubili dvojicu indijskih vojnika, a njihova tela masakrirali

Indijski vojnici nose kovčeg sa telom kolege koga su navodno ubili pakistanski vojniciIndijski vojnici nose kovčeg sa telom kolege koga su navodno ubili pakistanski vojnici
x
Indijski vojnici nose kovčeg sa telom kolege koga su navodno ubili pakistanski vojnici
Indijski vojnici nose kovčeg sa telom kolege koga su navodno ubili pakistanski vojnici
Glas Amerike
Indija je danas pozvala pakistanskog ambasadora kako bi mu uručila protestnu notu zbog incidenta u  Kašmiru, u kojem su ubijena dva indijska vojnika, iako Pakistan odbacuje umešanost u taj incident.

Indijski ministar inostranih poslova Salman Kuršid saopštio je da je Indija prenela Pakistanu da je ozbiljno zabrinuta zbog jučerašnjeg incidenta. Indijska strana je takođe osudila način na koji su tretirana tela ubijenih vojnika, nazvavši to “varvarskim i nehumanim sakaćenjem” kojim se “krše sve međunarodne norme ponašanja.”

Međutim u današnjem razgovoru za jednu lokalnu televizijsku stanicu, pakistanska ministarka inostranih poslova Hina Rabani Kar negirala je da se incident uopšte dogodio, izrazito ističući da pakistanske snage nisu napale indijske vojnike iz odmazde posle indijskog napada na jednu pakistansku vojnu bazu u Kašmiru.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE