Linkovi

Četvoro mrtvih u pucnjavi u Koloradu


Džejms Holms osumnjičen je za ubistvo 12 i ranjavanje 58 osoba, prošlog juna u Aurori, u Koloradu
Džejms Holms osumnjičen je za ubistvo 12 i ranjavanje 58 osoba, prošlog juna u Aurori, u Koloradu

Posle razmene vatre sa zabarikadiranim muškarcem u jednoj kući u gradu Aurora policija pronašla u njoj četiri beživotna tela

Četiri osobe su pronađene mrte posle današnjeg sukoba sa policijom u gradu Aurora, u Koloradu, poprištu prošlogodišnjeg masovnog ubistva tokom projekcije filma o Betmenu.

Policija kaže da se jedan naoružani čovek zabarikadirao u kući i da je ubijen kada su policajci ušli u nju. Za sada nije poznato da li se on sam ubio. Policija je u kući našla još tri osobe ubijene vatrenim oružjem dok je jedna uspela da pobegne iz kuće neozleđena.

Grad Aurora našao se u svetskim vestima prošlog jula, kada je teško naoružani napadač otvorio vatru u bisokopu, tokom projekcije najnovijeg filma o Betmenu, “Uspon mračnog viteza”. U tom masakru ubijeno je 12, a ranjeno 58 ljudi.

Policija kaže da je osumnjičeni napadač Džejms Holms aktivirao bombu sa suzavcem, a zatim rafalima zasuo publiku.

Protiv njega je podignuta optužnica od 142 tačke, uključujući krajnje bezobzirna ubistva, pokušaje ubistva i posedovanje eksploziva. Preliminarno suđenje trebalo bi da počne u ponedeljak.

Pucnjava u bioskopu u Aurori ponovo je podstakla polemike o kontroli vatrenog oružja, koje su dodatno pojačane prošlog meseca kada je jedan naoružani mladić ubio dvadesetoro dece i šest članica osoblja jedne osnovne škole u Konektiketu.
XS
SM
MD
LG