petak, 29. april 2016

Aktuelno

Policija u Nju Delhiju brani se od kritika

Demonstranti u Indiji optužuju policiju za sporo i neefikasno pružanje pomoći mladiću i devojci - žrtvama premlaćivanja i grupnog silovanja

Indijski policajci čuvaju sud u kome će biti suđeno petorici optuženih za grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje IndijkeIndijski policajci čuvaju sud u kome će biti suđeno petorici optuženih za grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje Indijke
x
Indijski policajci čuvaju sud u kome će biti suđeno petorici optuženih za grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje Indijke
Indijski policajci čuvaju sud u kome će biti suđeno petorici optuženih za grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje Indijke
Glas Amerike
U Indiji su danas održani novi protesti protiv apatije javnosti i nesposobnosti policije, pošto je mladić preminule devojke žrtve grupnog silovanja u Nju Delhiju ispričao užasne detalje tog zločina. Policija pobija njegove tvrdnje.
 
U intervjuu koji je dao za Francusku novinsku agenciju i indijski kanal Zi TV mladić, čije ime nije objavljeno, rekao je da mu je trebalo 25 minuta da zaustavi nekoga ko je pristao da pomogne njemu i nesrećnoj devojci, kada su ih silovatelji nage i krvave izbacili iz autobusa i ostavili ih na ulici.
 
Mladić je takođe ispričao da su policajci, kada su stigli, počeli da se prepiru ko je nadležan za taj zločin i da su ih zatim prebacili u bolnicu koja nije bila najbliža.
 
Glavni komesar policije u Nju Delhiju, Vivel Gogia, branio je policiju rekavši da su žrtve prebačene u bolnicu za manje od 30 minuta od primanja poziva.
 
Indijske vlasti optužile su petoricu muškaraca za ubistvo, silovanje, otmicu i druge prestupe. Funkcioneri su izjavili da će, ako njihova krivica bude dokazana, tražiti smrtne kazne. Šesti optuženik, koji je mlađi od 18 godina, biće izveden pred maloletnički sud.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE