subota, 30. april 2016

Aktuelno

Obama: Ispunio sam obećanje

Američki predsednik kaže da su u sporazumu sa Kongresom porezi najbogatijim Amerikancima povećani prvi put u protekle dve decenije

Američki predsednik Barak ObamaAmerički predsednik Barak Obama
x
Američki predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama
Glas Amerike
Američki predsednik Barak Obama kaže da je ispunio obećanje dato Americi time što je zajedno sa Kongresom promenio poreski sistem koji je previše davao prednost bogatima na račun srednje klase.
 
U svom redovnom obraćanju naciji subotom Obama je rekao da su prvi put u protekle dve decenije porezi za najbogatijih 2 odsto Amerikanaca povećani dvostranačkim sporazumom, sklopljenim u Kongresu ove nedelje. On je dodao da je to sprečilo povećanje poreza srednjoj klasi, koje je pretilo da izazove novu privrednu recesiju.
 
Međutim, Obama je rekao da treba još raditi na otvaranju novih radnih mesta i osposobljavanju zemlje da otplati svoje dugove.
 
Američki predsednik kaže kako veruje da je smanjenje državnih troškova moguće sprovesti bez zakidanja na programima kao što su obrazovanje, radno osposobljavanje i istraživanja u nauci i tehnologiji, koje je nazvao “kritičnim” za napredak američke privrede u 21. veku.
 
U odgovoru Republikanske stranke, kongresmen iz Mičigena Dejvid Kemp pozvao je svoje kolege zakonodavce da pronađu odgovorne načine za hvatanje u koštac sa – kako je rekao – rasipničkim ponašanjem Vašingtona.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE