sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Kongres odobrio pomoć žrtvama uragana

Predstavnički dom i Senat velikom većinom glasova odobrili prvi paket pomoći žrtvama superoluje Sendi koja je pogodila delove istočne obale

Članovi novog sastava američkog Kongresa poziraju za tradicionalnu grupnu fotografiju na stepenicama Kapitol hila, u VašingtonuČlanovi novog sastava američkog Kongresa poziraju za tradicionalnu grupnu fotografiju na stepenicama Kapitol hila, u Vašingtonu
x
Članovi novog sastava američkog Kongresa poziraju za tradicionalnu grupnu fotografiju na stepenicama Kapitol hila, u Vašingtonu
Članovi novog sastava američkog Kongresa poziraju za tradicionalnu grupnu fotografiju na stepenicama Kapitol hila, u Vašingtonu
Glas Amerike
Američki Predstavnički dom odobrio je velikom većinom glasova 9 milijardi i 700 miliona dolara na ime pomoći žrtvama superoluje Sendi, koja je teško pogodila delove istočne obale Sjedinjenih Država.
 
Donji dom američkog Kongresa, od 435 članova, glasao je juče rezultatom 354 prema 67 glasova, posle žestokih kritika zakonodavaca u olujom pogođenim državama da u prethodnom zasedanju nije glasao o toj pomoći.
 
Ubrzo posle glasanja u Predstavničkom domu tu meru je odobrio i Senat. Dokument je sada poslat predsedniku Obami na potpis.
 
Uragan Sendi koji se u oktobru obrušio na severoistočnu obalu Amerike uništio je na hiljade domova i izazvao štetu koja se meri milijardama dolara. Najmanje 125 ljudi je poginulo u tom nevremenu.
 
Predstavnički dom će 15. januara glasati o još jednom paketu pomoći ugroženima, vrednom 51 milijardu dolara.
 
Narednih nedelja, novi sastav Kongresa koji je u četvrtak položio zakletvu, počeće da rešava goruća pitanja u vezi sa ogromim državnim dugom, ilegalnom imigracijom i kontrolom vatrenog oružja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE