ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Ugo Čavez neće na vreme položiti zakletvu

Odlaganje polaganja zakletve na predsednički položaj dodatno podstiče sumnje u zdravstveno stanje Čaveza, koji se oporavlja od operacije raka

Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro govori novinarima tokom posete jednoj plantaži kafe, 3. januara u KarakasuPotpredsednik Venecuele Nikolas Maduro govori novinarima tokom posete jednoj plantaži kafe, 3. januara u Karakasu
x
Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro govori novinarima tokom posete jednoj plantaži kafe, 3. januara u Karakasu
Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro govori novinarima tokom posete jednoj plantaži kafe, 3. januara u Karakasu
Glas Amerike
Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je da predsednik Ugo Čavez neće moći da položi zakletvu iduće nedelje i da bi to mogao da učini kasnije pred Vrhovnim sudom.
 
Ta njegova izjava, data juče preko državne televizije, tumači se kao nagoveštaj da Čavez, koji boluje od raka, neće moći da prisustvuje svojoj inauguraciju, zakazanoj za četvrtak u Nacionalnoj skupštini.
 
Potpredsednikova izjava verovatno će izazvati napetost između vlade i opozicije u vezi sa odlaganjem polaganja predsedničke zakletve, što bi po venecualenskom ustavu moralo da se održi u četvrtak.
 
Opozicija smatra da će Čavezov izostanak sa te ceremonije značiti da se on povukao sa položaja i zahteva dodatne informacije o njegovom zdravstvenom stanju.
 
Prema venecuelanskom ustavu, predsednik polaže zakletvu 10. januara pred Nacionalnom skupštinom, a ako to ne može da se sprovede zakletva se polaže pred Vrhovnim sudom. Neki pravnici ističu da se u vezi sa Vrhovnim sudom ne pominje nikakav datum.
 
Predsednik Ugo Čavez je na Kubi, gde se oporavlja od najnovije operacije od raka, a u javnosti nije viđen od 11. decembra.
 
Njegova bolest otkrivena je 2011, ali on nikada nije rekao od koje vrste raka boluje niti koliko je njegovo stanje ozbiljno.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE