sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Ranjena Pakistanka otpuštena iz bolnice

15-godišnja aktivistkinja za prava žena, kojoj su u oktobru talibani pucali u glavu, otpuštena je na kućno lečenje u Britaniji

Malala Jusufzai maše novinarima prilikom otpuštanja iz bolnice u Birmingemu, u BritanijiMalala Jusufzai maše novinarima prilikom otpuštanja iz bolnice u Birmingemu, u Britaniji
x
Malala Jusufzai maše novinarima prilikom otpuštanja iz bolnice u Birmingemu, u Britaniji
Malala Jusufzai maše novinarima prilikom otpuštanja iz bolnice u Birmingemu, u Britaniji
Glas Amerike
Pakistanska tinejdžerka kojoj je širom sveta odato priznanje zbog odupiranja Talibanu otpuštena je iz bolnice u Britaniji.
 
U video snimku koji je danas objavila Bolnica kraljice Elizabete, u Birmingemu, vidi se 15-godišnja Malala Jusafzai kako se drži za ruke sa jednom od bolničarki i kako maše osoblju bolnice, kada je juče izlazila iz nje.
 
Talibanski napadači pucali su u Malalu u oktobru, kada se vraćala iz škole kući, u pakistanskoj dolini Svat, na severozapadu zemlje. Šef pomenute britanske bolnice, Dejv Roser, rekao je da se ona dovoljno oporavila i da će imati koristi od toga da se vrati svojoj porodici, koja trenutno živi u centralnoj Engleskoj.
 
Pakistanski ambasador u Britaniji, Vadžid Šamsul Hasan, rekao je da su funkcioneri preduzeli sve mere predostrožnosti.
 
Malali predstoje nove operacije za lečenje oštećenja njene lobanje pošto je u napadu bila pogođena u glavu. Pakistanska vlada je obezbedila njenom ocu posao u pakistanskom konzulatu, u Birmingemu.
 
Malala je stekla simpatije širom sveta jer se javno zalagala za obrazovanje ženske dece u Pakistanu, suprotno nastojanjima jedne ekstremističke grupe koja je pre tri godine preuzela kontrolu nad gradom u kojem je živela.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE